Νέα

ΑΒΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ υποψήφιος βουλευτής κινήματος αλλαγής στην Α'Θεσσαλονίκης

2019-07-02 00:00

«Αποτελεί τιμή για εμένα, η επιλογή της Φώφη Γεννηματά να συμμετέχω , μαζί με άλλα άξια στελέχη, σε έναν κρίσιμο αγώνα για το μέλλον της πατρίδας μας. Έχω επιλέξει να πραγματοποιήσω έναν προεκλογικό αγώνα με τη μικρότερη δυνατή ενόχληση των συμπολιτών μας, δίχως φασαρία, δέσμευση δημόσιων χώρων και άσκοπη χαρτούρα. Μόνο τα απολύτως αναγκαία. Και αυτό γιατί πιστεύω βαθιά σε μια διαφορετική πολιτική κουλτούρα. Αυτή των έργων, της προσωπικής επαφής και των καθαρών λόγων. Όχι του εντυπωσιασμού και της εύκολης κουβέντας.

 

avanidiskostas.blogspot.com/avanidiskostas.blogspot.com/

20 ο Γαβούστημα Καππαδοκών- Παγκόσμια Σύναξη Καππαδοκών

2018-07-31 07:21

Στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, την Παρασκευή 24 και το Σάββατο 25 Αυγούστου 2018, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Παύλου Μελά, θα πραγματοποιηθεί το φετινό παγκόσμιο αντάμωμα των Καππαδοκών, το 20ο «Γαβούστημα», στο οποίο αναμένεται να συμμετάσχουν περίπου 14.000-15.000 Καππαδόκες και Καππαδοκικοί Σύλλογοι από όλη την Ελλάδα και όλο τον πλανήτη. 

Στο πρόγραμμα θα ενταχθούν πληθώρα ποιοτικών παραδοσιακών πολιτιστικών εκδηλώσεων, τέχνης, λόγου, θεάτρου, αναβίωσης καππαδοκικών εθίμων, μουσικής και χορού. Ο Κώστας Αβανίδης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αξενών Καππαδοκίας που έχει αναλάβει τη φετινή διοργάνωση σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Συλλόγων Ελλάδος, αναφέρει χαρακτηριστικά: ΄΄Καλούμε όλους τους Καππαδόκες της Διασποράς από τον Καναδά, την Αυστραλία, την Αμερική, την Ελβετία, την Γαλλία και την Γερμανία, να είναι παρόντες στο φιλόξενο Δήμο Παύλου Μελά, γιατί στο Γαβούστημα της Θεσσαλονίκης θα εορτασθεί έκτος όλων των άλλων και η μεγάλη μας επέτειος των 20 ετών.  

Η πρωτεύουσα της Μακεδονίας, η Μητρόπολη των Βαλκανίων, η ομορφότερη πόλη της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, η Θεσσαλονίκη μας, υποδέχεται φέτος για πρώτη φορά στη διάρκεια των 20 ετών το Παγκόσμιο Αντάμωμα Καππαδοκών, το 20ο Γαβούστημα. Η λέξη «γαβούστημα» προέρχεται από το ρήμα γαβουστίζω που σημαίνει συναντιέμαι- ανταμώνω. Είναι η μοναδική αφορμή να έρθουν στην ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ, οι Καππαδόκες της 4ης και 5ης γενιάς Ελλήνων της Διασποράς, για να γνωρισθούν οι νέοι μας - μεταξύ τους- να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να χαρούν, να νιώσουν περήφανοι συνεχιστές της λαμπρής και μακραίωνης ιστορίας μας - που κρατάει από την αλησμόνητη πατρίδα μας την πανέμορφη και θεοσκέπαστη, αγιοτόκο και αγιοτρόφο Καππαδοκία μας΄΄.

Μαυροχαλυβίδεια 2016 στην Αξό Πέλλας

2016-05-13 12:21

Tην Παρασκευή 13/05/2016 πραγματοποιήθηκαν τα 13α Μαυροχαλυβίδεια στο Δημοτικό Στάδιο Αξού.

Το τουρνουά ποδοσφαίρου όπου συμμετέχουν δέκα δημοτικά σχολεία γειτονικά της Αξού και διοργανώνεται κάθε χρόνο στη μνήμη του μεγάλου Καππαδόκη δασκάλου Γ. Μαυροχαλυβίδη.
Συνδιοργανωτές του τουρνουά ήταν ο Δήμος Πέλλας, η ΟΕΣΑ Π.Ε.Πέλλας και το Δημοτικό Σχολείο Αξού. Στην εκδήλωση παρέστησαν και απένειμαν μετάλλια τόσο ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Αξενών Καππαδοκίας κ. Αβανίδης όσο και ο αντιπρόεδρος κ. Τοπτσής.

Καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

2016-04-28 16:02

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Αξενών Καππαδοκίας σας εύχεται καλή Ανάσταση και καλό Πάσχα!

7 ήμερης ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ-ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΙΣ 02 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΞΕΝΩΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ (Στα Βήματα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου )

2016-04-26 13:43

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7 ήμερης ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ-ΠΟΝΤΟΥ ΣΤΙΣ 02/ΙΟΥΝΙΟΥ 2016 ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΞΕΝΩΝ ΚΑΠΠΑΔΟΚΙΑΣ (Στα Βήματα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου )

ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ 02-06-2016
Συγκέντρωση στις 05:Ο0 π.μ στην Πλατεία Αριστοτέλους μπροστά στα γραφεία του ΖΟΡΠΙΔΗ. και αναχώρηση στις 05:30 π.μ. μέσω Καβάλας-Κομοτηνής-Αλεξανδρούπολης φτάνουμε στα σύνορα των Κήπων όπου γίνεται ο απαραίτητος έλεγχος ταυτοτήτων, χρόνος για τα καταστήματα αφορολόγητων ειδών και αφού περάσουμε και τα τουρκικά σύνορα συνεχίζουμε μέσω Κεσσάνης στην Καλλίπολη παίρνουμε το καραβάκι και περνάμε απέναντι στην Λάμψακο και μέσω Μπίγας και Μπαντιρμά φθάνουμε στην Προύσα όπου θα υπάρχει ελεύθερος χρόνος και το βράδυ φτάνουμε στο ξενοδοχείο μας όπου και θα διανυκτερεύσουμε. Ξενοδοχείο Kervansaray 5* Χιλιόετρα 650

ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ 03-06-2016
Μετά το πρόγευμά μας ξεκινάμε από την Προύσα και μέσω Εσκι Σεχίρ (ESKISEHIR) .Ακ Σαράι (AKSARAY) και Αλμυρής Λίμνης ή TATA φθάνουμε στο Προκόπη ( ORGUP ) όπου και διανυκτερεύουμε αφού πάρουμε το βραδινό μας φαγητό. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία στο νυχτερινό, μαγευτικό Προκόπη. Ξενοδοχεία SU HAM ή PERISSA 5* Χιλιόμετρα 640

ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ 04-06-2016
Έχοντας πάρει το πρωινό μας ξεκινάμε να ξεναγηθούμε στο Κόραμα, υπαίθριο μουσείο με τις επτά λαξευμένες εκκλησίες στους βράχους της Καππαδοκίας. Από εκεί κατευθυνόμαστε προς τον Αξό, τα Λιμνά και το απογευματάκι πηγαίνουμε να παρακολουθήσουμε τον Εσπερινό χοροσταντούντως του Οικουμενικού Πατριάρχη, κκ. Βαρθολομαίου. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας για το βραδινό μας γεύμα και ελεύθερος χρόνος.

ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 05-06-2016
Αφού πάρουμε το πρωινό μας, ξεκινάμε να παρακολουθήσουμε τη Θεία Λειτουργία Επίσης με τον Οικουμενικό μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο και μετά το πέρας της Λειτουργίας επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και κατευθυνόμαστε προς την Αμάσεια. Μέσω Γιοσγάτης (YOZGATI) Φτάνοντας στο ξενοδοχείο μας δειπνούμε και διανυκτερεύουμε.. Ξενοδοχείο APPLE PALlAS 4* Χιλιόμετρα 370

ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 06-06-2016
Αφού πάρουμε το πρωινό μας ξεκινάμε για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη, επισκεπτόμαστε τους τάφους των Μυθριδατιδών Βασιλέων κάνοντας μια περιήγηση της πόλης με το υπέροχο ποτάμι και τα πανέμορφα σπίτια. Κατόπιν, επιβιβαζόμαστε στο λεωφορείο και συνεχίζουμε μέσω Μερζιφούντας (MARZIFON) προς τη Σαμψούντα όπου θα γευματίσουμε εξ ιδίων το μεσημέρι και από εκεί αφού τελειώσουμε την περιήγησή μας στη Σαμψούντα, κατευθυνόμαστε μέσω Μπάφρας (BAFRA) προς τη Σινώπη όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε. Ξενοδοχείο NORTH STAR 4* χιλιόμετρα 260

ΗΜΕΡΑ ΕΚΤΗ 07-06-2016
Αφού πάρουμε το πρωινό μας και περιηγηθούμε στην πόλη, κατευθυνόμαστε προς την πανέμορφη πόλη της Νικομήδεια (ALIKAHYA FATIH) όπου δειπνούμε και διανυκτερεύουμε. Ξενοδοχείο FATIH ή ΑVENA ή QUATRO BEACH 5* χιλιόμετρα 580
ΗΜΕΡΑ ΕΒΔΟΜΗ 08-06-2016
Αφού πάρουμε το πρωινό μας και κάνουμε μια περιήγηση της πόλης παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και μέσω Κωνσταντινούπολης * εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες λόγω γεγονότων (ελεύθερος χρόνος για γεύμα εξ ιδίων).και ψόνια . Έπειτα παίρνουμε τον δρόμο της επιστροφής για Θεσσαλονίκη χιλιόμετρα 700 Ξενοδοχείο (στα σπίτια μας )
Συμμετοχή 390 Ευρώ το δίκλυνο για το μονόκλυνο 30 % επιπλέον. Για οποιαδήποτε πληροφορία και για να δηλώσετε συμμετοχή επικοινωνήστε με τον κ. Αβανίδη Κώστα στο τηλ. 6977700420.

Κοπή πίτας 2016

2016-01-31 22:05

Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στον Πανελλήνιος Σύλλογος Αξενών Καππαδοκίας σήμερα Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016. Υπήρχε μεγάλη συμμετοχή και εκλέχθησαν για το. Δ. Σ πρώτος Αβανίδης Κωνσταντίνος, δεύτερη Ιορδανα Χατζηιδαάκ τρίτος ο κ. Τοπτσής Κωνσταντίνος τέταρτος ο κ. Ζαχαριάδης Χριστόφορος και πέμπτος ο κ. Αρνάκης Αλέξανδρος ακολουθούν οι κ. κ Κασσιανή Τσελίδου και Αβτζιδης Γρηγόρης. Για Εξελικτική επιτροπή εξελεγησαν οι κ. κ πρώτος ο Χρήστος Χελβατζόγλου δεύτερη η κ. Κατερίνα Σαββίδου και τρίτον ο κ. Αβτζιδης Πρόδρομος. Μετά από μυστική ψηφοφορία των νεων μέλλων για το Δ. Σ εξελεγησαν Κωνσταντίνος Αβανίδης πρόεδρος, Τοπτσής Κωνσταντίνος Α' Αντιπρόεδρος Β' Αντιπρόεδρος Αρνάκης Αλέξανδρος, Γενική Γραμματέας Ιορδανα Χατζηισαάκ, Ταμίας ο Ζαχαριάδης Χριστόφορος, Α' αναπληρωματικός Τσελίδου Κασσιανή και Β' αναπληρωματικός ο κ. Αβτζιδης Γρηγόρης, πρόεδρος της ελεγκτικης ο κ. Χελβατζόγλου Χρήστος και η Κ. Κατερίνα Σαββίδου.

Ευχαριστούμε όλους όρους για παρευρέθησαν και συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και όλους τους άλλους που δεν μπορεσαν να παραβρεθούν λόγω του κλεισίματος των δρομων (μπλόκα)

Χίλια ευχαριστώ σε όλους

Καλά Χριστούγεννα και Χρόνια Πολλά!

2015-12-22 09:39

Ετήσιο Μνημόσυνο Θυμάτων Μικρασιατικής Καταστροφής

2015-10-04 12:00

    Στα πλαίσια του ετησίου Μνημοσύνου των Θυμάτων της Μικρασιατικής Καταστροφής έγινε κατάθεση στεφάνου απο τον πρόεδρο του Συλλόγου μας, κ. Κώστα Αβανίδη ως εκπροσώπου της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων. Η κατάθεση πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Εθνομάρτυρα Χρυσοστόμου Σμύρνης στην πλατεία της Αγ. Σοφίας την Κυριακή 4 Οκτωβρίου μετά την τέλεση της Θείας Λειτουργίας. Στην κατάθεση παραβρέθηκαν επίσης και η Αντιπεριφερειάρχης κ. Βούλα Πατουλίδου και ο Δήμαρχος Νεαπόλεως κ. Συμεών Δανιηλίδης.

 

<<Γάμου Δρώμενα>>

2015-08-31 15:14

Μία  εκδήλωση με χρώμα Καππαδοκίας πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Αυγούστου στην Θηριόπετρα Πέλλας. Την  εκδήλωση διοργάνωσε ο Λαογραφικός Σύλλογος Θηριόπετρας και συμμετείχε πλήθος κόσμου και από την οποία φυσικά δεν μπορούσε να λείπει η Π.Ε.Κ.Σ. , οι σύλλογοι μέλη της και φυσικά ο δικός μας Σύλλογος με την παρουσία του προέδρου μας κ. Αβανίδη. 

Μια  παραδοσιακή μουσική βραδιά με τα δρώμενα του γάμου από τα  χωριά μας στην Καππαδοκία, όπως αυτά καταγράφονται σε κείμενο του 1896.
Την εκδήλωση έντυσε μελωδικά  το μουσικό σχήμα "Εμπειροτέχνες" και όλοι όσοι παρευρεθήκαμε είχαμε τη χαρά να χορέψουμε και να διασκεδάσουμε ζώντας για λίγο σε ρυθμούς Γαβουστήματος το οποίο δεν μπόρεσε φέτος να πραγματοποιηθεί.

Γαβούστημα 2015- Βούναινα Λάρισας. Ανακοίνωση του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων

2015-07-15 17:10

Από το γραφείο Tύπου του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων, ΄΄H καθ' ημάς Ανατολή΄΄ ανακοινώνεται ότι οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για το Γαβούστημα - αντάμωμα 2015 που επρόκειτο να διεξαχθούν στις 20-23 Αυγούστου 2015 στα Βούναινα της Λάρισας, αναβάλλονται λόγω των πολιτικοοικονομικών εξελίξεων.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μικρασιατικού Συλλόγου Βουναίνων έχοντας επίγνωση και λαμβάνοντας υπ’ όψη την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα, μετά από σύσκεψη με τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΄΄Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων΄΄, του ανώτατου οργάνου των Καππαδοκών, έλαβαν από κοινού την παραπάνω απόφαση, καθώς θεωρούν ότι ο εορταστικός και πανηγυρικός χαρακτήρας του Γαβουστήματος - ανταμώματος δεν συνάδει με τις δύσκολες ημέρες που περνά η πατρίδα μας και όλοι οι συμπολίτες μας , Καππαδόκες και μη.

Ενημερώνουμε δε τους απανταχού Καππαδόκες ότι το 18ο Γαβούστημα-αντάμωμα Καππαδοκών θα πραγματοποιηθεί, (εάν κι εφόσον οι συνθήκες το επιτρέπουν) τον Αύγουστο του 2016 στα Βούναινα της Λάρισας, σε ημερομηνίες που θα ορισθούν και θα ανακοινωθούν εγκαίρως.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλους όσοι μάς συμπαραστάθηκαν τόσο υλικά όσο και ηθικά στην προετοιμασία του Γαβουστήματος, τους εθελοντές, τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό δοκιμίου και υπόσχεται ότι το Γαβούστημα του 2016 θα αποτελέσει μια καινούρια αρχή για τον τόπο μας.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Λαρισαίων, τον Δήμο Κιλελέρ, το Επιμελητήριο Λάρισας, τους χορηγούς επικοινωνίας ΄΄Ελευθερία΄΄ της Λάρισας και ΄΄Θεσσαλία Τηλεόραση΄΄ και τους δεκάδες επιχειρηματίες που αναταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.

Σάς ευχαριστούμε όλους και σάς περιμένουμε του χρόνου στα Βούναινα.


Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Αντιπρόεδρος Γενικός Γραμματέας

ΑΘΑΝΑΗΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ Δρ. ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΛΙΔΗΣ ΗΛΙΑΣ, , . MD, PhD
. , ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ
ΔΙΔΑΚΤΩΡ . . . , ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

 

1 | 2 >>