Σχετικά με μας

 

Ο Πανελλήνιος  Σύλλογος Αξενών Καππαδοκίας  (Γ. Π. Μαυροχαλυβίδης , ο πατέρας της Καππαδοκίας )

Ιδρύθηκε το 2010  με έδρα τη Θεσσαλονίκη και είναι μη κερδοσκοπικό σωματείο. Πρόεδρος του Συλλόγου είναι ο κ. Κωνσταντίνος Αβανίδης, αντιπρόεδρος ο κ. Τοπτσής Κωνσταντίνος, γραμματέας η κ. Ιορδάνα Χατζηισαάκ, ταμίας ο κ. Ζαχαριάδης Χριστόφορος και μέλος ο κ. Απόστολος Τσολάκης.

 

Στόχος του Συλλόγου μας είναι:

 

1. Η ένωση όλων των Αξενών ανά την οικουμένη και όπου μπορεί να φτάσει η φωνή μας με όποιο τρόπο μας επιτρέπει η σύγχρονη τεχνολογία άλλα και η μέγιστη προσωπική μας προσπάθεια.

 

2. Η διατήρηση και διάδοση της μνήμης από την πατρίδα μας την Αξό κυρίως αλλά και ευρύτερα της Καππαδοκίας μας.

 

3. Η προώθηση του πολιτισμού μας όπως μας κληροδοτήθηκε από τους προγόνους  μας.

 

4. Η διάσωση κειμηλίων, εικόνων και όποιου άλλου ανεκτίμητου για εμάς αντικειμένου, που προέρχεται από την πατρίδα μας και η προσφορά τους στη Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων για την συνεισφορά μας στα λαογραφικά μουσεία Καππαδοκίας που δημιουργεί.

 

5. Η μελέτη, μέσω προσωπικής έρευνας για την  καταγραφή της γενεαλογίας μας και την κατανομή μας ανά την Ελλάδα μετά την ανταλλαγή, όπως και η εύρεση όλων των χωριών που δημιουργήθηκαν από τους πρόσφυγες Αξενούς κα Καππαδόκες εν γένει.

 

6. Η αδελφοποίηση με άλλους συλλόγους που έχουν ομοίους με εμάς  στόχους.

 

  Είναι μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων και ο πρόεδρος μας κ. Κωνσταντίνος Αβανίδης έχει ενεργό  ρόλο ως εκλεγμένο μέλος και ταμίας του επταμελούς συμβουλίου της.  

  Συμμετέχουμε στις δραστηριότητες της Ένωσης , τόσο σε θέματα παράδοσης και πολιτισμού για την διάσωση και διάδοση της μνήμης των αλησμόνητων πατρίδων όσο και στο ιατροκοινωνικό έργο που προσφέρει εθελοντικά με μία εξαιρετική ομάδα επιστημόνων Καππαδοκών μελών της σε εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε όλη την επικράτεια προσφέροντας μια αξιόλογη βοήθεια σε Καππαδόκες και μη εν μέσω  κρίσης.   

Επιθυμία μας είναι να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τα μέγιστα σε κάθε επίπεδο.