Δραστηριότητες του Συλλόγου μας

Ο πρόεδρος μας κ. Κωνσταντίνος Αβανίδης παρακολούθησε την ακολουθία του Επιταφείου στον ιερό Ναό που βρίσκεται στο χώρο της <<Βασιλειάδας>>, ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο-γηροκομείο με πλούσιο φιλανθρωπικό έργο.

Η <<Βασιλειάδα >>,  γνωστή σε όλους μας, έχει ιδρυθεί από πρόσφυγες κυρίως Καππαδόκες και ο πρόεδρος μας κ. Αβανίδης έχει την τιμή να προσφέρει στο φιλανθρωπικό αυτό έργο  από τη θέση του γενικού γραμματέα.

Διοργάνση εκδρομής στην Καππαδοκία 2015

Για μία ακόμα χρονιά οργανώνουμε την εκδρομή-προσκύνημα  στην Καππαδοκία μας.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Πανελληνίου Συλλόγου Αξενών 2015

Με πρωτοβουλία του προέδρου μας κ. Κωνσταντίνου Αβανίδη  και τη σύμφωνη γνώμη των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, τον Οκτώβριο του 2013 έγινε πρόταση στον Δήμαρχο Γιαννιτσών κ. Γρηγόρη Στάμκο να μετονομαστεί ο δρόμος που διέρχεται μπροστά από το άγαλμα του Γεωργίου Μαυροχαλυβίδη σε οδό Γεωργίου Προδρόμου Μαυροχαλυβίδη. Η πρόταση βρήκε σύμφωνο το Δήμαρχο και οδήγησε σε θετική εισήγηση του στην επιτροπή Ονοματολογίας.

Ο πρόεδρος μας κ. Κωνσταντίνος Αβανίδης επισκέφθηκε τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Γιάννου στις 3 Δεκεμβρίου 2014 στο δημαρχείο Έδεσσας.Στην συνάντηση αυτή ο πρόεδρος κατέθεσε στον Δήμαρχο αίτημα του Συλλόγου ώστε να δωθεί το όνομα του Γεωργίου Πρ. Μαυροχαλυβίδη σε οδό της πόλης, σύμφωνα και με παλιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Εδέσσας. Ο πρόεδρος παρέδωσε βιβλία και φυλλάδια που αναφέρονται στην δράση του Γ. Μαυροχαλυβίδη και την συνεισφορά του στην πόλη της Έδεσσας. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να εξετάσει το αίτημα.

<<Μαυροχαλυβίδεια>>

Από το Μαίο του 2004 πραγματοποιούνται τα <<Μαυροχαλυβίδεια >> στην Αξό Γιαννιτσών, με πρωτοβουλία του διευθυντή του δημοτικού σχολείου Αξού και τη σύμφωνη γνώμη των Αξενών Καπποδοκών . Είναι ένα τουρνουά ποδοσφαίρου στο οποίο συμμετέχουν τα δημοτικά σχολεία και πραγματοποιείται κάθε Μαίο στο Δημοτικό Στάδιο Αξού στη μνήμη του Γ. Πρ. Μαυροχαλυβίδη. Η διοργάνωση πραγματοποιείται με τη στήριξη των Αξενών Καππαδοκίας.

Συμμετέχουμε σε εκδλώσεις-παρουσιάσεις βιβλίων, CD με Καππαδοκικά θέματα ή από Καππαδόκες δημιουργούς.

Εκπομπή <<Μνήμες Καππαδοκίας>>

Ο πρόεδρος μας κ. Αβανίδης με την κ. Ιορδάνα Χατζηισαάκ παρουσιάζουν και επιμελούνται την εκπομπή <Μνήμες Καππαδοκίας> από το σταθμό Ράδιο Ακρίτες στην οποία έχουν φιλοξενηθεί πολύ αξιόλογα άτομα Καππαδόκες απο τον χώρο της πολιτικής, της επιστήμης, των τεχνών αλλά και απλά άτομα που κάτι έχουν να μας διηγηθούν και να βάλουν ένα λιθαράκι ακόμα στις αναζητήσεις της μνήμης αλλά και σε σύγχρονες δραστηριότητες.

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας Πανελλήνιου Συλλόγου Αξενών Καππαδοκίας 2013

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας Πανελλήνιου Συλλόγου Αξενών Καππαδοκίας 2014